Hopp til innhold

Årsrapport 2019

Marked og fremtidsutsikter

Siden 1913 har Goodtech støttet kunder gjennom industrielle revolusjoner. Den nåværende hastighet knyttet til den nåværende digitaliseringen kan ikke sammenlignes med noen tidligere revolusjon. Innen år 2050 er 500 milliarder enheter spådd å være koblet til internett, ifølge Cisco.

 

Tilkoblede enheter og tjenester letter allerede våre daglige liv på et nytt nivå. Oppgaver som for mindre enn et tiår siden tok langt mer tid eller ganske enkelt ikke var mulig, er nå tilgjengelig på smarttelefonen. Denne verdenen har også resultert i bedre kontroll av produksjonslinjer i industrien.

Når den digitale transformasjon akselererer, vil fokus skifte fra oppdaterte tradisjonelle løsninger – og i stedet låse opp mulighetene til å lage helt nye løsninger for både gamle og nye utfordringer. Goodtech har tatt frem nye løsninger på grunnlag av dette og har også planer om å fortsette dette arbeidet.

Vår ambisjon er å være førstevalget for industriell effektivitet, underbygger denne utviklingen og det er givende å oppleve at vi får gode tilbakemeldinger på det vi leverer av kundeverdi.

Goodtech har i 2019 vunnet flere avanserte digitaliseringsprosjekter, blant annet til Norsk Kylling og Dolphin Drilling, samt til eksisterende kunder som Cargill, Skretting, BioMar, Equinor og Wintershall med flere.

Den nyutviklede pakkemaskinen Goodtech Robowrapper™ med integrerte roboter er Goodtechs mest fleksible og effektive pakkemaskin. Denne er levert til flere kunder og det vil også inngås kontrakter med nye kunder for slike maskiner.

Goodtech i Sverige har fortsatt sitt gode samarbeid med Haldex Brake Products AB med en totalleveranse av en semiautomatisk monteringslinje for bremseskiver, i tillegg til avanserte leveranser til blant andre Permascand og SEM. I disse mekaniske leveranse inneholder en stor del av digitaliseringsløsninger.

Digitaliseringsløsningene til Goodtech vil ha fokus på å levere høy kundeverdi og være en attraktiv partner for våre kunder innen industriell effektivitet.

Goodtech leverer også skreddersydde løsninger for behandling av avløpsvann, rensing til drikkevann og prosessvann til kommunale og industrielle kunder. I tillegg leveres energigjenvinning fra avløpsvann og biosubstrat, og oppføring av hele eller deler av biogassproduksjonsanlegg.

Goodtech er godt posisjonert i våre hovedmarkeder, som blant annet omfatter havbruk, metall, olje & gass, prosessindustri og næringsmiddel.

Vi ser at økt digitalisering og automatiseringsgrad er viktige forutsetninger for at våre kunder skal kunne styrke sin konkurransekraft, og forventer flere interessante digitaliseringsprosjekter i markedet fremover. Med vår lange erfaring og kompetanse innenfor automatisering, industriell IT og robotisering, samt gode kundetilbakemeldinger, er Goodtech godt posisjonert som en attraktiv samarbeidspartner innen digitalisering og industriell effektivitet fremover.

Korona (Covid-19)-pandemien vil kunne sette konsernets utvikling tilbake for en periode, men vi mener Goodtech vil etter beste evne tilpasse seg dette.